Blind Date med böcker

Idag är första lediga dagen på två veckor och jag firar den med ett nytt inlägg här. Det jag tänker visa denna gång är bilder från det jag gjorde under kursen Blind Date (om readymades) med Barnaby Barford. Jag tog fasta på ordet dejt och koncentrerade mig på böcker och samspelet mellan dem.

Jag upptäckte strax att om man bläddrar ihop två eller flera böcker (varannan sida från varannan bok) så blir det enorm friktion mellan böckerna så att de i princip är omöjliga att dra isär. Det gick till och med att hänga upp dem och att hänga saker från böckerna. Min plan var att försöka bygga stora strukturer med denna konstruktion och jag ägnade väldigt mycket tid, envishet och frustration åt detta innan jag insåg mig besegrad. Det gick absolut att bygga så, men bara en bit, sedan föll böckerna oavsett hur jag gjorde.

Då fortsatte jag med att utforska de mönster böckernas sidor bildade, vinklarna mellan böckerna och hur innehållet i olika böcker integrerade med varandra.

Böcker som hålls ihop av friktion. Den övre boken är fäst i ett snöre i ryggen och hänger i taket. Friktion håller ihop de båda böckerna och kaffekannan hänger i ett snöre i den undre bokens rygg. Friktionen mellan böckerna klarar att hålla upp mer än vad man kan tro.

Testbygge med de tidningar och böcker jag kunde hitta i skolan.

Bokkedja som hålls ihop av friktion.

Efter att ha släpat alla mina böcker här i Bergen till skolan var det bara att försöka bygga saker med dem.

De här är de böcker jag till sist ställde ut.

Närbild på de hängande böckerna till vänster.

Hängande böcker.

"Scarlett" och "Borta med vinden"

En reaktion på ”Blind Date med böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s