Kriget blev kastat

Nu har jag satt upp korsen och redovisat, resultatet blev väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men det är ett ganska intressant resultat i all fall. Jag valde att ställa upp korsen i en trappa på skolan, för det gav inte en lika stark känsla av kyrkogård som det skulle göra om jag hade satt korsen på plan mark. Jag satte upp dem sent på tisdag kväll när skolan var tom. 9.40 morgonen därpå ringde driftsledaren (typ vaktmästare) mig och sa att jag var tvungen att ta bort korsen dels för att trappan var en utrymningsväg men främst för att folk kunde uppfatta mitt projekt som stötande. Han lät lite upprörd.

I slutet av vårt telefonsamtal så bestämdes det att han skulle kasta bort alla kors, och när jag kom till skolan fanns det inte ett spår av dem. Så jag har alltså ingen aning om hur eller om folk reagerade eller om något kors välte, allt jag vet är att driftsledaren kastade alltihopa, men det är ju också ett resultat man kan tolka…

Jag hade sparat några kors inför den redovisning vi skulle ha ett par dagar senare och dem satte jag upp i en liten passage mellan tre rum och kunde i alla fall se hur de andra i min klass reagerade på verket. Det var kul att se att korsen gick sönder som jag tänkt, men samtidigt så visste ju redan alla i klassen vad jag höll på med så de visste ju att de fick ha sönder dem och så vidare alltså tycker inte jag att resultatet under redovisningen är helt ”rättvisande”.

Nu är alla kors utom två (av 117 st) kastade och bortstädade och jag har beslutat att det här projektet, åtminstone för tillfället, är avslutat.

Det finns lite bilder från trappan kvällen då jag satte ut korsen och en hel del från redovisningen ett par dagar senare. Några bilder ligger här men alla hittar du på Installationer.

Detta är den, av mig, omskrivna trappan där drift städade bort alla kors.

Här är de kvarvarande korsen uppsatta i passagen mellan tre rum inför redovisningen.

Så här såg passagen ut efter några timmar. Det finns något vackert i tunn krossad keramik som jag tycker mycket om…

En reaktion på ”Kriget blev kastat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s