Decilitermått

Tiden går fort här i Bergen och består av nästan bara skolarbete. Nu vet jag att jag trivs jättebra! Visst kan en del genomgångar vara lite lånsamma, en del uppgifter lite obegripliga och norska är fortfarande inte svenska (även om jag nu i alla fall förstår nästan allt), men trots det är det jättekul här!

Just nu jobbar jag på ett konst projekt där jag funderar över konst. Vad som är konst, hur något blir konst, vem som bestämmer vad som är konst osv. Och jag håller på med decilitermått för att få ner frågorna på en hanterbar nivå. Vad ska till för att decilitermått ska bli konst?

Innan detta projekt gjorde jag ett ”Rått-slott”. Helt enkelt en konstruktion som med nät omkring sig ska bli en utökning av råttornas (som Karin och jag köpt) bur.

Nu börjar min arbetsplats se ut som vanligt, alltså precis lagom stökig och full med saker.

Decora decilitermått. (Decora är en japansk klädstil)

Punk decilitermått

Drejade decilitermått som jag kastat i en hög. (Handtagen är ditsatta efteråt och inte drejade.)

Råttslott

2 reaktioner på ”Decilitermått

  1. lena rensmo skriver:

    Hej !

    Jag tycker dina dl-mått är konst som inte har någon funktion mer än att betrakta. För att måttet ska ha både egenskapen att användas och beundras fodras det nog en slags kostym eller garage där måttet vila sig när det inte används. Hoppas du förstår hur jag menar…

    Har du tänkt ge råttorna din skapelse? Inte kan de väl äta keramik eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s