Filmen, semesterrapport, evaluering och kritik

Som vanligt var det ett tag sen jag skrev sist, men nu kommer i alla fall en uppdatering.

Sen sist jag skrev har jag och Karin gjort ”klart” filmen. Det betyder att vi filmat klart, klippt filmen, lagt på ljud och spelat in röster. Vi blev klara natten innan vi hade vår semesteravaluering (= terminsevaluering då man redovisar terminens arbete för två lärare och får godkänt eller icke godkänt). Under semesterevalueringen såg vi alltså själva för första gången filmen i sin helhet och jag satt under filmvisningen (20 minuter var filmen) och önskade att vi hade haft mer tid. Visst filmen var bra, men inte tillräckligt bra/klar.

Vi hade även ställt upp några av kulisserna från filmen. Och lärarna hade fått manuset i sin helhet så de kunde läsa det och jämföra med filmen (eftersom vi förenklat och ändrat manuset så mycket).

Kort sagt älskade lärarna vårt arbete. De tyckte filmidén var fantastisk, men vi behöver (vilket vi själva också visste) arbeta mer med den. Vi behöver filma om en del scener, lägga till och ta bort för att få fram den där gränsen av det hemska som händer och kärleken som finns i filmen. Helt enkelt arbeta mer för att få filmen perfekt. Lärarna sa att den var så pass bra, att temat var så pass relevant, att det helt klart var värt att lägga ner tiden för att göra filmen perfekt. Mycket kul att höra!

De älskade även våra kulisser, som de tyckte var konstverk i sig och kan ställas ut på egen hand, kanske ihop med manuset på något sätt (som de också tyckte var klockrent, det som saknades i filmen (ansiktsuttryck, små nyanser och liknande) fanns med i manuset och där framkom klart den känslan vi varit ute efter). De gillade även skarpt fotona (stillbilder) från filmen, särskilt en bild med bildtext som Karin hade med med (se nedan).

Med all den positiva kritiken så har jag och Karin bestämt att vi ska arbeta en termin till med det här projektet.Vi har fyra delar (filmen, manuset, kulisserna, stillbilderna) av det här projektet, alla lika mycket värda och värda att arbetas vidare med, men vi är inte klara än på länge. Som lärarna sa: vi har materialet, nu måste vi bara göra nåt med det. Och så får jag och Karin se vart det leder oss, men vi båda tror att det är värt en till termins slit.

Här är min semesterrapport, en kort sammanfattning över terminens arbete och bilder som lärarna får innan evalueringen så de kan läsa in sig lite på vad man gjort. PDF. Madelen Rensmo BaK2011Semesterrapport vår 2013

Detta är bilden Karin hade med i sin semesterrapport (terminsrapport), med texten: "Vi ser Gud för första gången" under, den som lärarna gillade så mycket.

Detta är bilden Karin hade med i sin semesterrapport (terminsrapport), med texten: ”Vi ser Gud för första gången” under, den som lärarna gillade så mycket.

Så här hade vi ställt upp ett par kulisser inför semesterevalueringen. Gud och Anne festande på tårta vid matbordet. Tv soffa och dörr till Guds rum och kök i bakgrunden.

Så här hade vi ställt upp ett par kulisser inför semesterevalueringen. Gud och Anne festande på tårta vid matbordet. Tv soffa, dörr till Guds rum och kök i bakgrunden.

Vy mot kök, Annes sovrum och ytterdörr.

Vy mot kök, Annes sovrum och ytterdörr, och så kan vi även se lite, lite av Guds rum genom den öppna dörren.

Inne på dagiset.

Inne på dagiset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s