Pizzaugn

Nu börjar jag komma igång lite mer på keramiken och det känns riktigt bra. Idag hade jag ett utvecklingssamtal med Mats, vår lärare, och det gav mig mycket att tänka och fundera på, och det var mycket nyttigt. Nu har jag lite mindre panik över alla skolor det kommer att vara dags att söka till alldeles för snart. Istället oroar jag mig för andra saker…. Typisk, men inte ovanligt.

Nåja, det jag egentligen hade tänkt berätta om är klassens pizzaugn och bygget av denna. Förra veckans tisdag och onsdag travade vi upp en liten pizzaugn. På onsdag kväll med en massa delikata pålägg gjorde vi stenugnsbakad pizza a la keramiken. Sammanfattningsvis kan man säga att ugnen blev bra, allt pålägg var gott, många av pizzorna blev goda, vissa blev det inte på grund av bränd deg, degig deg, bränt mjöl och så vidare. Alla pizzor såg åtminstone mycket lyxiga och goda ut. En mycket trevlig kväll blev det i alla fall då man fick lära känna klassen bättre.

Nu har vi precis börjat bygga pizzaugnen. Vi använder inget murbruk, och rena stenar, så det både ska bli enkelt och ofarligt.

Nu är grunden till pizzaugnen lagd, bara resten kvar.

Nu är ugnen färdig och nyss tänd. ca 400 grader gräddade vi i.

Här ska pizzan in, ja det ska vara lågor där. Vi upptäckte (efter ett tag) att pizzorna inte blev klara ovanpå annars.

Nu tas pizzan ur ugnen efter 60-90 sek!

Min pizza med både bränt mjöl och lite degig deg, men se så fin den är.

En reaktion på ”Pizzaugn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s